Tavaly nyáron meglátogattuk a stábot a Veszettek forgatásán, télen interjút készítettünk a rendezővel, majd a bemutató után kritikánkban is leírtuk, hogy mit gondolunk a filmről. Most a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak! Ti mit gondoltok a Veszettekről? Szerintetek hogyan néz szembe a film égető társadalmi problémáinkkal, a vidéki Magyarországgal, a szegénységgel, a munkanélküliséggel, a szegregációval, a rasszizmussal és a bűnözéssel? Írd meg, hogy te hogyan látod a Veszetteket!

 

 

Kritikaíró pályázatunkra maximum 4000 karakter terjedelemben várjuk írásaitokat.

A legjobb 5 cikket megjelentetjük, és közönségszavazás, illetve szakmai zsűri elé állítjuk!

A legtöbb közönség és a legtöbb szakmai szavazatot kapott cikket is díjazzuk!

Írd meg nekünk, hogy hogyan hatott rád a Veszettek, és küldd el nekünk november 6. éjfélig a filmhu@forum.film.hu címre!

Leadási határidő: 2015. november 6. 24.00

A Veszettek két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre elharapózóbb bűnözés ellen. Hamarosan azonban szembesülniük kell azzal, hogy néha nem is olyan könnyű eldönteni, ki a bűnös, és ki az áldozat. Az akciójelenetekkel tűzdelt drámai történet napjaink legaktuálisabb társadalmi kérdéseit feszegeti.

A sikeres alkotópáros, akiknek nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem vagy a Kaméleon, ezúttal Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró Kakukk című kisregényét használta alapul. A film két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre inkább elharapózó bűnözés ellen.

A film operatőre Babos Tamás. A főszerepben, a mozivásznon először megmutatkozó ifj.Vidnyánszky Attila mellett, Klem Viktort és Fenyő Ivánt, további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot és Fritz Attilát is láthatja a közönség.
A film forgalmazója a HungariCom, producere Kálomista Gábor.