Már a fesztivál nyitófilmje maga is rendhagyó alkotás lesz, Michel Gondry filozófiai dokumentumfilmjének címe magáért beszél: Animált beszélgetés Noam Chomskyval. A nyolcvanéves Jan Švankmajer előtt életmű-kiállítással és retrospektív vetítéssorozattal hajt fejet az Anilogue. November 22-én a hagyományok szerint Animált éjt tartanak, este kilenctől hajnal háromig iszogatva láthat a közönség videóklipeket és rövid horrorokat is. Előbbiek között levetítik Simon Balázs világhírűvé vált klipjét is, a rövidfilmes versenyben pedig jelen lesz az Oscar-jelöléshez közelítő Symphony no. 42 is.

Nevezte nagyjátékfilmjét többek között Bill Plympton, a fesztivál régi barátja is, de látható lesz a korábban Kecskeméten is alkotó Oscar-jelölt Tomm Moore új munkája, A tenger dala; az első 3D bábopera is egy narancs és egy citrom kapcsolatáról (Lisa Limone és Maroc Orange: Egy gyors szerelem története); és a Japán szovjet megszállását gyerekszemmel bemutató Giovanni szigete is.

Az egészestés filmeket Juan Pablo Zaramella, Olga Pärn és a Magyarországon alkotó Kostil Danila bírálja el, a rövidfilmes zsűriben Nina Mihaila, Jana Slezáková és Marinov Gábor ül.