A Békeidő tavaly áprilisban debütált Magyarországon és Romániában - a járvány első hulláma miatt online. A nemzetközi premiert decemberben tartották a cottbusi filmfesztiválon, majd a Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválra is meghívták.

Hajdu Szabolcs egy éjszaka alatt lezajló, korunk valóságát szürreális fénytörésben bemutató filmantológiája jelenleg a Cinego kínálatában érhető el. A jórészt Erdélyben forgatott alkotás főbb szerepeiben Török-Illyés Orsolya, Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Schilling Árpád, Pálfi Magdó és Hajdu Lujza látható. A rendező színészként is feltűnik a filmben, Wrochna Fanni egy szexuális zaklatás áldozatává váló színésznőt játszik, a Békeidő legnagyobb port kavart jelenetéről is mesélt a Filmhunak adott interjújában.

A filmet június 18-án mutatják be az Egyesült Királyság mozijaiban, ezzel egyidőben virtuális felületeken is elérhetővé válik. Több szolgáltatóval is tárgyalnak jelenleg.  A Sovereign Film Distribution testvérvállalata, a Sovereign Films még az írás szakaszában szállt be koproducerként a projektbe. A Békeidő a magyar Látókép Production, a romániai Filmtett Egyesület és a svájci Bord Cadre Films együttműködésében valósult meg.

forrás: Screen Daily