Az Űrpiknik az elmúlt évek legőrültebb, semmihez sem hasonlítható magyar vígjátéka, amely a szeretet korszakokon, nemeken, univerzumokon átívelő erejéről mesél. Badits Ákos rendező erőteljes elsőfilmes bemutatkozása ötletesen ötvözi a fekete humort a sci-fivel és a drámával. A filmben egy különc egyetemista lány (Walters Lili) létesít véletlenül kapcsolatot egy önbizalomhiányban szenvedő űrlénnyel (Takács Zalán), aki azért érkezik a Földre, hogy a közelgő apokalipszis elől kimentse innen rajongása tárgyát, Zalatnay Cinit. 

A film számos fiatal tehetséges színészt vonultat fel, és ismét mozifilmben láthatjuk Árpa Attilát és a legendás énekesnőt, Zalatnay Saroltát is. Most érkezett egy promóklip a filmhez, melyben Zalatnay Fekete árnyék című számát gondolta újra a Freakin' Disco Walters Lili előadásában, a klipet pedig az Űrpiknik stábja készítette.

 

Badits Ákos a Recordernek elmondta, hogy Zalatnay Sarolta több dala is megszólal a filmben: "az olyan lírai hangulatúak mellett, mint Az idők peremén, a Fekete árnyék vadabb és pörgősebb. Mai füllel is ugyanolyan cool, mint amikor a 70-es években kijött."  Csizmás András, a Freakin' Disco tagja hozzátette: "Mindenképp szerettük volna megtartani az energiáját és belecsempészni azt, amitől szerintünk ma érvényes és friss lehet egy olyan popfeldolgozás, ami vegyíti a 70-es évek funk- és progresszív rockját a mai pszichedelikus rock és elektronika világával. A lehető legmesszebb akartuk repíteni, úgy, hogy közben hűek maradjunk a kiindulóponthoz."

Az Űrpiknik július 1-től látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában. A film díszbemutatója június 25-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, ahol a premier után a Freakin' Disco ingyenes koncertjén tombolhatunk tovább.

Forrás: Recorder