Narvel Roth (Joel Edgerton) egy gyönyörű birtok, Gracewood Gardens prezíc kezű kertészeti szakembere. A birtokot egy vagyonos özvegyasszony, Mrs. Haverhill (Sigourney Weaver) irányítja, akinek lázadó dédunokahúga Roth mellett köt ki tanulóként. Maya (Quintessa Swindell) érkezésével a sötét múlt titkai kerülnek napvilágra.  

"A kertészet maga a jövőbe vetett hit, a remény, hogy a dolgok a tervek szerint alakulnak" – vallja Roth, aki az előzetes alapján azért jóval többnek látszik mezei kertésznél. Múltja egy fehér felsőbbrendúséget hirdető, rasszista csoporthoz köti. Ahogyan az lenni szokott, elszakadna erőszakos múltjától, de ez nehezen megy, jönnek a kivégzések, elsülő fegyverek.

Joel Edgerton utoljára Ron Howard A tizenhármakjában szerepelt, valamint a Disney+ Obi-Wan Kenobi című sorozatában. Weaver tavaly az új Avatar-filmben tűnt fel, és a 2020-as Egy évem Salingerrel emlékezetes mellékszereplője volt. Maya szerepét a rendező eredetileg Zendayának ajánlotta fel, de végül gázsivita miatt az Eufória sztárja nem került be a filmbe.

 

Schrader új Hollywood egyik meghatározó alkotója volt, pályáján az áttörést Martin Scorsese Taxisofőrje hozta el, melyet forgatókönyvíróként jegyzett, de ő írta a Krisztus utolsó megkísértését, valamint a Dühöngő bika forgatókönyve is az ő nevéhez fűződik. Pályafutását tavaly Arany Oroszlán-életműdíjjal ismerték el a Velencei Filmfesztiválon, ekkor írtunk róla portrét, melyben kiemeltük, hogy bár a Taxisofőr volt talán a legikonikusabb filmje, a nyolcvanas évektől rendezőként készített munkái "nagyon jól illeszkednek új Hollywood hagyományába, másrészt magukon hordozzák azokat az európai filmes hatásokat, melyek Schradert még kritikusként érték."

A Master Gardener májusban debütál az amerikai mozikban, magyar bemutatóról nincs információnk, de reményre ad okot, hogy a Svindler – ugyan nagy késéssel – eljutott a hazai mozikba.

Forrás: The Playlist