A 2023-as Sundance Filmfesztiválon fogják bemutatni Brandon Cronenberg új horrorfilmjét, amelyet javarészt Horvátországban és hazánkban is forgatott. Az első nézésre csak nehezen kibogozható előzetesből annyi biztosan kiderül, hogy az ifjabb Cronenberg a Gyilkos tudat (Possessor) című filmje után ismét mélyen bemerészkedett apja, David Cronenberg horror- maestro territóriumára, ami valahol a beteges pszichológiai- és a gyomorforgató body-horror között terül el.

Az Infinity Pool című filmben Alexander Skarsgård egy írót alakít, aki halálra gázól valakit, miközben feleségével egy távoli, egzotikus országban nyaralnak. A fiktív és nem túl demokratikus La Tolqa törvényei szerint ez halálbüntetéssel járó bűn, ám akinek elég vastag a tárcája, megválthatja az életét – az elítéltet ilyenkor leklónozzák, és helyette az alakmását kínozzák meg és végzik ki. A filmben szerepel Mia Goth (X, Pearl) is, mint egy másik nyaraló pár női tagja, aki kaotikus következményekkel járó hedonizmusba csábítja az írót.

 

Az Infinity Pool világpremierje a Sundance Filmfesztiválon lesz jövő év elején, az Egyesült Államokban január 27-től játsszák a mozik. Hazai bemutatóról még nincs információnk.