Petőfi Sándor szerepében Berettyán Nándor és a Szendrey Júliaként pedig Mosolygó Sára is feltűnik a Most vagy soha! előzetesében, de az alkotók főleg az akció-jelenetekből, a forradalmi hangulatból adnak egy kis ízelítőt.

A többezres statisztériát felvonultató film jeleneteit részben a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumnál, az Andrássy úton, a Budai Várban, valamint Sopronban, Esztergomban és Komáromban rögzítik. A forgatás döntő, a XIX. század közepi Pest és Buda emblematikus helyszíneit, épületeit megjelenítő hányada a fóti NFI Stúdióban felépült életnagyságú díszletvárosban zajlik majd, ahol többek közt korhű, méretarányos formában kapott helyet a Pilvax kávéház, Landerer nyomdája, a Nemzeti Múzeum előtt elterülő sáros vásártér, és azt körülölelő utcák, sikátorok, illetve a várost kettészelő Duna és az akkoriban azon átívelő hajóhíd is.

A hitelesség, a korabeli tárgyak, helyszínek újraalkotása fontos alapkövei voltak a filmünknek, de ahhoz, hogy egy szórakoztató kalandtörténetet mesélhessünk el március 15-ről, túl kellett lépnünk a mindenki által ismert tankönyvi leírásokon. Bele kellett képzelnünk
magunkat abba, hogy ha levesszük a történelmi emlékezet pátoszát, akkor valójában milyenek lehettek a márciusi ifjak." - nyilatkozta korábban Lóth Balázs rendező.

Most vagy soha! további főhőseit, például Jókai Mórt a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja, Koltai-Nagy Balázs, Vasvári Pált a budapesti Nemzeti Színházban játszó Fehér Tibor, Irinyi Józsefet a Vígszínház ifjú tehetsége, Ertl Zsombor, Vajda Jánost a Pécsi Nemzeti Színházban fellépő Reider Péter, Vidats Jánost a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulatát erősítő Hajdu Tibor, Degré Alajost a tehetségét a budapesti Nemzeti Színházban bizonyító Berettyán Sándor, Irányi Dánielt pedig az Örkény Színházban színpadra lépő Novkov Máté alakítja.

 

A Most vagy soha! 2024 márciusától a mozikban. 

Címlapkép forrása: Most vagy soha! Facebook oldala