A Balaton-felvidéken játszódó film valós eseményeket dolgoz fel. Története Bódi Mária Magdolna munkáslány, vértanú két napjára fókuszál, egy 1933-as szeptemberi napra, és az 1945. március 23-i napra, amikor Magdolnát 23 éves korában meggyilkolják. A gyerekkori Magdolnát Buvári Villő, míg a felnőtt lányt Nagy Katica (Rossz versek, Gólyatábor) alakítja.

A Magdolna a veszprémi SzeretFilm Stúdió és helyi vállalkozók, civil szervezetek koprodukciójában, Veszprém Város és a Balaton-felvidéki településeinek támogatásával készül, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa 2023 Veszprém pályázattal. Az állami filmfinanszírozástól független játékfilmet Buvári Tamás rendezi, operatőre Tóth Zsolt.

A rendező - operatőr párosnak ez lesz a hetedik közös filmje, amiben visszatérve kezdeti filmjeikhez, fekete-fehérben mesélik el a történetet. A film főbb szerepeiben Nagy Katica, Turós-Máté Kinga, Danis Lídia, Trokán Anna, Takáts Andrea, Egyed Brigitta, Pap Lívia, Hegyi Zoltán, Horváth Csaba, Fehér László, Fésős András és Máté P. Gábor látható.

A Magdolna a mozikba szeptember 17-én érkezik, premierje a Veszprém-Balaton Filmpikniken lesz szeptember 4-én, 18:00-tól a veszprémi Hangvillában.