A csoport tagjai animációs filmkészítőként és magyar emberként is abban hisznek, hogy a országok közötti konfliktusok megoldása kizárólag békés módszerekkel történhet. A szomszédunkban, Ukrajnában zajló eseményeket borzalmas tragédiának tartják, az emberek által elszenvedett terrort pedig indokolhatatlannak minősítik.

"A videónk az érzéseinken keresztül a szolidaritásunkat, a leírásban feltüntetett linkek pedig az országban nyújtott segítség forrásait hivatott megmutatni. Noha csak hétköznapi emberek vagyunk, alkotókként és egyénekként, akik jól ismerik az emberek értékességét, azt szeretnénk, ha a tragikus háború ebben a pillanatban azonnal véget érne. Támogatjuk mindazok tetteit, akik ellenzik ezt a háborút” - fogalmaznak közleményükben

A Magyar Animációsok Közösségi Célokért csoport immár negyedik alkalommal állt össze. A résztvevők független animációs alkotók, akik számukra fontos ügyekért, alkalmanként más és más személyekből tevődik össze, hogy a művészet, az animációs film erejével kiálljanak társadalmilag fontos események mellett, vagy felszólaljanak számukra kifogásolható döntések ellen.

Legelőször 2020 novemberben nyilvánították ki szolidaritásukat a lengyel nőkért, majd az örökbefogadást sokak számára ellehetetlenítő alkotmánymódosítással kapcsolatos ellenérzéseiket fejezték ki. Legutóbb pedig a homofób módosításokkal kiegészített törvény ellen, az LMBTQ közösség a pedofil bűnelkövetőkkel való összemosása ellen tiltakoztak.

Forrás: Magyar Animációsok Közösségi Célokért