Filmjük elkészítésével szeretnék kifejezni támogatásukat az LMBTQI közösség tagjai számára, akiket ez a törvény alaptalanul megbélyegez, így kirekeszt a társadalomból. 

Meggyőződésük, hogy a fiatalok védelmének egyik alapköve a tájékozottság. A 18 éven aluli gyerekek teljeskörű felvilágosítása egy biztonságos környezetben létfontosságú. Az LMBTQI fiatalok között sokkal nagyobb az öngyilkossági kísérletek száma. A pozitív médiareprezentáció & példaképek fontosak az LMBTQI fiatalok mentális egészségének megőrzése érdekében. A megfelelő felvilágosítás, valamint a közösség támogatása életeket menthet. 


A film 18 alkotó munkája, köztük Ászity Boglárka, Gyulai Panni, Debreczeni Zsuzsanna, Pittmann Kornél, Mészáros Bori, Pálos Emma, Szűcs Bertalan, Csánki Zsófia, Mess Zsanett, Eckensberger Lili, Bacsa Noémi, Királyházi Dénes, Hollós Kata és Szakály Réka Anna is közreműködött.

Harmadik alkalommal állt össze független animációs alkotók csoportja egy számukra fontos ügyért. Legelőször 2020 novemberében nyilvánították ki szolidaritásukat a lengyel nőkért, majd az örökbefogadást sokak számára ellehetetlenítő alkotmánymódosítással kapcsolatos ellenérzéseiket is egy rövidfilmben fejezték ki.

Forrás: Magyar Animációsok Közösségi Célokért