A videoklip-válogatásba bejutott Konkol Máté és Papp Tamás Super8-as filmre forgatott munkája, amit a budapesti Warshow zenekar A Turn of Tides című számához készítettek 2019-ben. Konkol egyben a Warshow énekese is.

Tavaly Lichter Péter és Máté Bori A horror filozófiája című filmjének egyik epizódja szerepelt a fesztiválon. A Kinoskop szervezői idén több száz nevezés közül válogatták ki a 12 kategória legjobbjait. A videoklipek kurátora Aleksandra Dalichow volt, a művészfilmeket kínáló streaming-szolgáltató, a Mubi korábbi szerkesztője.

 

A fesztivál Vimeo-csatornáján láthatóak a válogatásban szereplő 6 klip, illetve egy angol nyelvű panelbeszélgetés is készült, melyben Konkol Máté rendező-vágó mesélt a halloweeni atmoszférájú klip forgatásáról, inspirációkról és jövőbeli filmterveiről. 57:24-től kezdődik ez a rész.

Ez a harmadik klipje az alkotópárosnak, korábban a Felső Tízezerrel és a Szabó Benedek és a Galaxisokkal dolgoztak együtt. Legutóbbi rövidfilmjük, a Vakáció az idei Friss Húson szerepelt, az online premierje december 12-én, szombaton lesz a Filmhun.