Éva allergiás a kémiai anyagokra, a légszennyezésre, a rádióhullámokra és az elektromos mezőre. Teljes elszigeteltségben kell élnie, környezetével nem érintkezhet. Akár a legapróbb figyelmetlenség is a halálát okozhatja. Kizárólag öccsével és a rajta állandóan kísérletező orvosokkal van kapcsolata. Egy napon pszichiáter érkezik, hogy kiderítse, Éva betegsége valódi vagy csak a képzeletének szüleménye. Vajon elég-e a szeretet, hogy Évát megmentse?

A magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készült Éden főszerepeit Lana Baric horvát színésznő és Daan Stuyven belga rockzenész játssza, akik mellett Bocskor-Salló Lóránt, Maja Roberti, Makranczi Zalán, Kardos Róbert is látható. A film rendezője Kocsis Ágnes (Friss levegő, Pál Adrienn), társ-forgatókönyvírója Ivo Briedis, Németh Gábor és Andrea Roberti, az operatőre Tóth Widamon Máté, vezető producere Berger József.

Az Éden világpremierjére a jelenleg is zajló Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon került sor, itthon tavasszal láthatjuk a mozikban.