"Hiszek Amerikában!" - A leghíresebb nyitómondatok egyike, és még hány klasszikus idézetet tudnánk felsorolni Francis Ford Coppola egyik remekművéből, a Keresztapából, ami 1972-es bemutatója óta semmit sem vesztett értékéből.

Idén lesz 50 éves az első rész, amire a Paramount is készült: április 28-án mutatják be a saját streaming felületükön a The Offer (Az ajánlat) című minisorozatot, mely a Keresztapa elkészültét mutatja be. Könnyen azt gondolhatná az ember, hogy mégis mi érdekes van egy filmklasszikus létrejöttében, ami általában csak a filmgeek-eket mozgatja meg, de a Keresztapa eredettörténete legalább olyan izgalmas és emlékezetes, mint maga a film.

A The Offer Albert S. Ruddy producer szemszögéből idézi fel a forgatás körüli eseményeket: milyen viták voltak a rendező és a Paramount gyártóstúdió között, és hogy próbált meg az igazi maffia is keresztbe tenni nekik, mert szerintük a film rossz színben tüntette volna fel az olaszokat. A még ma is élő Ruddy kitartása nélkül talán nem valósulhatott volna meg a filmtörténet egyik kincse, ennek ellenére a producer élete legrosszabb élményének tartja a forgatást. A minisorozathoz megérkezett az első trailer is.

 

Ruddy-t eredetileg Armie Hammer játszotta volna, ám a színész ellen felhozott vádak miatt Miles Tellerre (Whiplash) cserélték. Asszisztensét, Betty McCartot a Ted Lassóból ismert Juno Temple alakítja, Francis Ford Coppola rendezőt pedig Dan Fogler játssza. A Paramount fejesét, Robert Evanst Matthew Goode formálja meg, további szerepekben láthatjuk Justin Chamberst (Marlon Brando), Frank John Hughest (Frank Sinatra), Anthony Ippolitót (Al Pacino) és Patrick Gallót (Mario Puzo).

A The Offer tehát április 28-án debütál a Paramount+ streaming szolgáltató oldalán, és ami tetézi az izgalmas hírt, hogy február 8-tól egy hétig a CinemaMOM tűzi műsorára az eredeti Keresztapát az évforduló alkalmából.

Forrás: Vanity Fair