A VAN Filmzenekar annak idején Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjének következtében alakult meg, ők csinálták a Rossz versek zenéjét is, EZ című, 2020-as kislemezük viszont már önállóan jelent meg.

Ezen az albumon hallható az új videóklip alapját jelentő Szél című szám is, aminek keletkezéséről Reisz Gábor dalszerző-gitáros a Kultúra.hu-nak nyilatkozott: "Mindig is akartam írni egy dalt a szélről, főleg miután láttam a Mr. W. című kisfilmet. Lényegében ez adta az ötletet, hogy egy dalban legyen megszemélyesítve a szél. Becsey Kristóf operatőr barátomnak nagyon szerettem annak idején a vizsgafilmjét, és tekintve, hogy folyton együtt dolgozunk, adta magát, hogy megkérdezzem, nincs-e kedve megrendezni ezt a klipet. Szerencsére volt”.

Becsey Kristóf, a Rossz versek operatőre az ide-oda fujdogáló szél és a párkapcsolatok állandó hullámzása között talált párhuzamot. A forgatáson ismerkedett meg a párkapcsolati tükör kifejezéssel, ami a klipben is motívumként köszön vissza. "Ez többek között azt takarja, hogy a legjobb arcodat akarod viszontlátni a párod által tartott képzeletbeli tükörben, mert azt szeretnéd, hogy ő is így lásson téged. Később, amikor már elfelejtjük megigazítani magunkat ebben a tükörben, előjön az igazi énünk, ami nem mindig a legjobb."

A klip főszereplői, Tenki Dalma és Georgita Máté Dezső a valóságban is egy párt alkotnak, Becseyt az eljegyzési fotójuk győzte meg arról, hogy pluszt tudnak hozni az improvizált jelenetekből álló videóba. 

Forrás: Kultúra.hu