A tizenegy napos fesztivál alatt az Uránia, a Toldi, az Örökmozgó és a Vörösmarty mozikban 27 ország 64 filmje debütál a magyar közönség előtt. A nyitófilm Nick Cassavetes Alpha Dog című krimije, amely az FBI történetének legkeresettebb legfiatalabb bűnözője, Jesse James Hollywood életét meséli el. Az ínyencségektől a közönségsikerekig terjed a skála: a programban éppúgy megtalálható Sofia Coppola Marie Antoinette-je, mint az Oscar-díjas dél-afrikai Tsotsi, vagy a legismertebb brit zenei fesztivál, a Glastonbury koncertdokumentuma, amely többek között Björk, James Brown, Nick Cave és David Bowie fellépéséit örökíti meg, és akkor még Török Ferenc várva-várt filmje, az Overnight világpremierjéről szót sem ejtettünk.

Várva várt világpremier - Nagy Ervin az Overnight-ban

Több alkotó a helyszínen drukkol a 10 ezer eurós fődíjért induló filmjének– így tesz az amerikai Mikal Lazarev, a Csuklónyiszálók című vígjáték szereplője és producere, illetve a belga Kell egy dobos! című fekete komédia rendezõje, Koen Mortier, valamint a Jóvátétel című dráma 19 éves lengyel főszereplője, Antoni Pawlicki. A fesztivál közönsége természetesen a magyar sztárokkal is személyesen találkozhat. Török Ferenc Overnight címû brókerfilmjében többek között Eszenyi Enikőt, Bodó Viktort, Nagy Ervint, Gryllus Dorkát, Mucsi Zoltánt és Haumann Mátét láthatjuk a vásznon, majd az április 15-i világpremiert követően a stáb együtt ünnepel majd a közönséggel.

Moziban egyedül a Titanic-on - Kirsten Dunst mint Marie Antoinette

Az idei Titanic másik sokak által várt alkotása a Marie Antoinette: a legjobb jelmez Oscar-díjával jutalmazott alkotás először látható a hazai mozikban; sőt, úgy tűnik, egyben utoljára is, hiszen a forgalmazó a későbbiekben csak dvd-n kívánja terjeszteni a filmet, amelynek címszerepében Kirsten Dunst látható.