A szervezet december 1-én Strasbourgban megtartott ülésén a magyar részvételű pályázatok közül a Cinemon Kft. közreműködésével készülő Napkirálynő című animációs film 580 ezer eurós támogatásáról döntött. Magyar animációs film még soha nem kapott ilyen mértékű támogatást.

Az Eurimages támogatásának elnyeréséhez hozzájárult, hogy korábban az animációs film magyarországi munkálatainak finanszírozására Magyarország első filmfinanszírozásra létrehozott konstrukciója, a Concorde Filmfinanszírozási Alap közel 100 millió forint értékben már garanciát vállalt. Mivel az alap kockázati tőkebefektetői tapasztalataira építve, a pénzügyi tervezés és elszámolás feltételeinek való megfelelés alapján végzi a finanszírozott produkciók kiválasztását, az általa aláírt támogatói kötelezettségvállalás nagyban megnöveli a produkció nemzetközi elismertségét.

A film alapjául szolgáló könyv írója a mai francia irodalom egyik legsikeresebb szerzője, Christian Jacq, aki a fikciós elemekkel tarkított történelmi kalandregény műfajának legnépszerűbb művelője. A Napkirálynő Akhenaton, Nefertiti és Tutankhamen korába, az akkori Egyiptom mágikus, misztikus világába kalauzolja el az olvasót. A 2002 óta önálló animációs stúdióként működő Cinemon Kft. francia-olasz-belga-magyar koprodukcióban dolgozik a regény megfilmesítésén. A film alkotói a korhű jelmezekkel, és régészeti könyvekből adaptált illusztrációk segítségével, nem csak egy szép és izgalmas történet kívánnak alkotni, hanem egy hiteles korképet is, mely nem csak a gyerekeket, de szüleiket is a moziba csalogathatja