Az európai egészestés filmek versenyének zsűrije – Milorad Krstić, Varga Zoltán és Menyhei Szabolcs – és a közönség is Tomm Moore Wolfwalkers című filmjét találta a legjobbnak. A legjobb magyar tévésorozat és a legjobb európai tévésorozat díját Horváth Mária a Cigánymesék alkotója kapta, csakúgy, mint a legjobb 3 D-s film és a legjobb forgatókönyv díját.

A legjobb magyar tévésorozat második helyezettje Glaser Kati Városi legendák: Családi ökörség című munkája lett, az európai szekcióban az ír David McGrath PabloVillakanál című sorozatepizódja pedig dicséretben részesült. A legjobb európai tv-special díját a francia Guillaume Loring Vanille című munkája nyerte, a belga Julien Bisaro Choum kalandos útja című filmjét pedig dicséretben részesítette a Klingl Bélából, Baksa Balázs és Horváth Mártából álló zsűri.

A magyar filmek díjairól Barta Dóra, Demeter Éva, Kollarik Tamás, Nyerges András és Waliczky Tamás döntöttek. A legjobb animációs munka díját Ulrich Gábor Dűne című kisfilmjének ítélték, a legszínvonalasabb képi formanyelvért járó díjjal Szöllősi Anna Helfer című filmjét méltatták. A legjobb elsőfilmesnek Osztós Zsófia bizonyult Akárhová című filmjéért.

Helfer

A legjobb diákfilm díját Gyarmati Lejla Mostanában nagyon című alkotása kapta, Osztós Zsófia Akárhová című filmjéért, Wator Ádám Patrik és Fekete Attila pedig a Sunshowerért dicséretben részesült. A legjobb alkalmazott animáció díját Pataki Szandra vihette haza Globális öngyilkosság című munkájáért.

A diákzsűri díját az európai filmek kategóriában a horvát Matija Pisacic Gloria Scott kalandjai sorozat Gyilkosság a székesegyházban című epizódja nyerte. A diákok a magyar filmek közül Ducki Tomek Plantarium című alkotását találták a legjobbnak.

A Magyar Filmkritikusok díját Ulrich Gábor Dűne című kisfilmje kapta, Darabos Éva Pá, kis panelom! és Horesnyi Máté A kisebbik rossz című műve dicséretben részesült. 

A kritikai író pályázat nyertese Szabó Hajnalka Így alszunk mi című írása lett, a második helyen Böhm Norbert Az állatokat megesszük, ugye? című alkotása végzett, a harmadikon pedig Nagy Tibor Körbe érő zsákutca című munkája. Különdíjat kapott Gergely Zazi a Farkasokkal suttogó című írásáért. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Ifjúsági zsűri díját B. Nagy Ervin Cserebogarak sorozatának Papp Laci című epizódja nyerte.

A kétévente megrendezett nemzetközi seregszemlére idén augusztus 11-15. között került sor. A díjnyertes filmeket augusztus 15-én ismét levetítik a fesztiválon.