A Fox stúdió további bőrt igyekszik lenyúzni a Die Hard-sorozat következő, blockbusternek szánt epizódjáról. Annyit lehet tudni a készülő produkcióról, hogy a tervek szerint 2007-ben kívánják bemutatni, illetve a stábot részben felfrissítették. A forgatókönyvet a mérsékelt sikerű Godsend – A teremtés klinikájá-t is jegyző Mark Bomback mellett Doug Richardson írja, aki 1990-ben már részt vett a franchise második darabjának elkészítésében. A Fox legfrissebb bejelentése szerint pedig a csapatot fogja erősíteni Len Wiseman, aki az Underworld-sorozatot rendezte.

Természetesen a főszereplőt, a korábbi részekből ismert John McClane hadnagyot továbbra is Bruce Willis alakítja. McClane most az interneten támadó bűnözők nyomába ered.

Superman: amikor még superkid volt

Az Oscar-díjat nyert Közönséges bűnözőkkel tekintélyes hírnevet szerzett Brian Singer további sikereket könyvelhetett el az X-men sorozat első két darabjának megrendezésével. A mozikban nemrég bemutatott harmadik részt, Az ellenállás végé-t már nem ő irányította, mert inkább a Superman visszatér elkészítésére vállalkozott, amely az eredetileg 2006. június 30-i bemutató előtt két nappal korábban kerül mozikba.