A nagyszabású romantikus kalandfilm az elmúlt hétvégén átlépte a 300 ezer nézős határt, ezzel az elmúlt 10 év legsikeresebb magyar filmje lett, utoljára a Szabadság, szerelemre váltottak ennyi jegyet a nézők.

A Kincsemben Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan életet él, amikor egy nap megjelenik nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, amivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Blaskovich nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor), egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába.


A filmről a bemutató idején így fogalmaztunk kritikánkban: A Kincsem egy sokszereplős, szórakoztató közönségfilm, amelyben néhány kivételtől eltekintve (...) nem válik zavaróvá, hogy nincs mindenki felépítve tokától bokáig, ráadásul épp ez az a műfaj, amelyet rendszerint fekete-fehér figurák töltenek meg. Vannak a rosszak, akik nagyon gonoszok, velük szemben pedig a jók, akikért nagyon lehet izgulni."

Forrás: Fórum Hungary