A 37. Magyar Filmszemlét 2006 január 31 – február 7. között rendezik Budapesten.

Idén a Filmszemle Tanács Elnöke Janisch Attila, tagjai: Hartai László, Mihályfy László, Molnár György, Székely Orsolya, Tóth Erzsébet, Veressné dr. Kozma Ilona (Szervező Bizottság elnöke), Garami Gábor (ügyvezető).

A szemle műsora versenyprogramból, információs vetítésekből, illetve egyéb kiegészítő programokból áll.

Nevezni szemlén még be nem mutatott filmmel lehet. (A Szemlén a filmek 35mm-es vagy betára készült változatban vetíthetők).

A filmeket az alábbi kategóriában lehet nevezni:

- Játékfilm
- Kísérleti film
- Kisjátékfilm
- Nem fikciós filmek: Dokumentumfilm és Tudományos-ismeretterjesztő film

A nem fikciós kategóriában a várhatóan nagy számú nevezés miatt különösen azokat a filmeket várják, amelyek a Szemlén való bemutatástól elvárható tematikai érzékenységgel és formanyelvi igényességgel készültek.

Egy alkotó, egy kategóriába maximum két filmet nevezhet!

Az egyes kategóriákban (kivéve a játékfilm) a nevezett filmek versenyprogramba való felvételéről az idén is előzsűrinek kell döntenie, a bírálók munkájához minden műből 4 db VHS kazettát vagy DVD-kópiát kérnek. A kópiákat a pontosan kitöltött nevezési lappal, az adatlappal és a katalógushoz szükséges anyagokkal együtt kell leadni, legkésőbb november 30-ig. Minden benevezett film feldolgozásra kerül, ezért az előzsűrik döntésétől függetlenül a szükséges nyomtatványokat, fotókat stb. hiánytalanul adják le!

Az előzsűrik döntését a www.magyar.film.hu, valamint az www.mmka.hu weboldalakon a döntést követően közzéteszik. A versenybe nem került filmeket információs programban vetítik le.

A NOVEMBER 30. UTÁN BEÉRKEZŐ MŰVEKET NEM ÁLL MÓDUKBAN ELFOGADNI!

Az előzsűrik részére csak a mű végleges változatát tudják elfogadni (vagyis a versenyprogram zsűrijének leadott kazettát nem lehet kicserélni), és a végleges változat hosszával kapcsolatban jelentős – néhány percet meghaladó – utólagos módosítást a FILMSZEMLE TANÁCS nem fogadhat el. Téves adat közlése a filmet kizárja a versenyből.

Az egészestés játékfilmek esetében a nevezési határidő: december 1.

A határidő után érkezett vagy hiányosan, illetve tévesen kitöltött nevezéssel (különösen a film hosszára vagy a hordozóra vonatkozó hiányos vagy téves információk közlése esetén) a film automatikusan kizárja magát a versenyprogramból!

A Szemle programjának pontos összeállításához kérjük, december 20-igadják le írásban, hogy a negatív vágás megtörtént, vagy mikor történik meg.

A közpénzből készült játékfilmek – amelyek eleve bemutatásra kötelezettek – a pályázáskor már bizonyos előminősítésen átestek, így a versenyfilmek kategóriájában automatikusan vehetnek részt. A többi egészestés játékfilm nevezését a Filmszemle Tanács fogadja el, dönt a Szemlén való bemutathatóságáról, sorolja be verseny, illetve információs kategóriába. A kategóriák meghatározása miatt kérjük a filmeket VHS kazettán legkésőbb december 20-ig leadni.

A nevezési lapok és adatlapok letölthetőek a www.magyar.film.hu, illetve www.mmka.hu honlapjáról.

37. Magyar Filmszemle Adatlap Doku (DOC, RTF)

37. Magyar Filmszemle Adatlap Játék (DOC, RTF)

37. Magyar Filmszemle Adatlap K1K2 (DOC, RTF)

37. Magyar Filmszemle Nevezési lap (DOC, RTF)

A nevezési lapok, az adatlapok aláírt eredeti példányát és a kiadványhoz szükséges dokumentumokat (ld. az adatlapnál) a következő címre kérjük küldeni:

MAGYAR FILMSZEMLE – Hermann Krisztina
1068 Budapest, Városligeti fasor 38. II. 43. (342-4760)

Amennyiben lehetséges, a nevezési lapokat és adatlapokat – a mellékletekkel együtt - kérik digitális hordozón is leadni:(szöveg esetén rtf vagy doc formátumban, fotó és logo esetén jpg, tif, eps és 300 dpi felbontású formátumban. A beküldött fotók a nevük alapján pontosan azonosíthatóak legyenek, hogy melyik filmhez tartoznak!)

JÁTÉKFILMEK esetén a szemle.montazs@chello.hu   mail címre,

NEM FIKCIÓS FILMEK esetén a: doku.szemle@chello.hu    mail címre,

KÍSÉRLETI és KISJÁTÉK FILMEK esetén pedig a guide@chello.hu   mail címre elküldeni.

Külföldi vendégek részére minden versenyben szereplő filmet szinkrontolmácsolással vetítenek. A filmeket csak abban az esetben tudják fordítani, ha a magyar és idegen nyelvű dialóglistákat 3-3 példányban január 15-ig eljuttatják a Magyar Filmunióba (VI. Városligeti fasor 38. II. em.)

A Szemle programjában csak azok a játékfilmek vehetnek részt, amelyeknek vetíthető kópiáját (Beta kazettáját) január 29-ig leadták a Szervező Bizottságnak.