Kapcsolódó anyagok

„Szerintem egy csomó ügyvédnek kell leülnie egy szobában és megpróbálnia egyezségre jutnia, mielőtt elindulhat a dolog.” mondta el az új-zélandi.

JRR Tolkien könyvének megfilmesítési jogait két nagy stúdió birtokolja megosztva. Jackson szerint, aki jelenleg a King Kong remake változatán dolgozik, csak még jobban bonyolítja a helyzetet, hogy a Sony Corporation felvásárolta az ügyben érintett MGM-et.

A 43 éves rendező Sydney-ben A gyűrűk ura kiállításon tett látogatásakor nyilatkozott a Hobbit filmről. A kiállítást a decemberi nyitás óta mintegy 140 ezren látták.

Jackson nemrégiben pert indított a New Line Cinema ellen, mondván, hogy a cég nem korrekt módon járt el a trilógia első részének bevételei után, a rendezőt illető százalékok megállapításában. A gyűrű szövetsége 2001 óta összesen 291 millió dollárnyi tiszta hasznot hozott a film készítői számára.

Jacksonról közben az a hír járja, hogy minden idők legjobban fizető filmrendezői szerződését írta alá a King Kong remake-kel, melyet jelenleg az új-zélandi Wellington városában forgat. A Naomi Watts és Adrien Brody főszereplésével készülő film bemutatójára várhatóan decemberben kerül sor. A rendező következő munkája Alice Sebold Lovely Bones című bestsellerének megfilmesítése lesz, legkorábban csak e két film befejezése után koncentrálhat a Hobbitra.