Továbbra is hatalmas az érdeklődés Mészáros Márta új filmje, az Aurora Borealis – Északi fény iránt. Bemutatása negyedik hétvégéjén még mindig a 10 legnézettebb film között szerepel az alkotás, amelyet a hétvégén 3.707 néző látott, összesen pedig már 40.038-an tekintették meg. A film ráadásul a Top 10-ben a legkisebb esést produkálta előző heti eredményéhez képest. Bemutatása óta a legnézettebb film a vezető artmoziban, a budapesti Művész Art Moziban, megelőzve minden más magyar és külföldi produkciót, emellett szép eredményei vannak a vidéki artmozi hálózatban és a multiplex mozikban is. A film ráadásul immár külföldön is nagy siker: a rangos chicagói filmfesztiválon kapott közönségdíjat.

Mészáros Márta: A film nem hajtás, hanem életforma 

Mészáros Márta: Sok minden mellett abban is különbözünk a többi országtól, hogy míg az osztrákok például foglalkoznak a múltjukkal, nálunk általában újrakezdik a történelmet. Átéltem háborúkat, Horthy Miklóst, Rákosit, Kádárt, aztán a forradalmat, az MSZP-t, most Orbánékat – mindig mindegyik újrakezdi a magyar történelmet...Tovább az interjúhoz


A főszereplők Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska, de többek között Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő, Bereczki Zoltán, valamint Mészáros Márta állandó szereplői, Monori Lili és Czinkóczi Zsuzsa is feltűnnek a filmben. A forgatókönyvét Mészáros Márta, Pataki Éva és Jancsó Zoltán közösen jegyzik. A film operatőre a híres Sobocinski operatőr-dinasztia legfiatalabb tagja, Piotr Sobociński Jr.. Az Aurora Borealis – Északi fény a Filmteam gyártásában készült, producere Major István, társ-producere Gül Togay. A film forgalmazója a Vertigo Média.

Forrás: Aurora Borealis sajtó