A törvény alapján a kamerázás a mozikban bűnténynek minősülne, és a rendőröknek akkor is jogukban állna letartóztatni valakit, ha a felvétel során nem voltak jelen. Jelenleg az amerikai fiatalok körében kialakult felfogás szerint a kalózmásolatok készítése és értékesítése megengedett, de mindenképpen olyan tett, melynél csekély a büntetés kockázata.

Az első alkalommal kalózkodókat három évig terjedő börtönnel, a visszaesőket akár hét évig tartó elzárással büntetnék. A jelenlegi amerikai törvények szerint az ügyésznek bizonyítania kell, hogy az Internet használó „akarattal” illegálisan terjesztett zenét vagy filmet. Sokan eddig azzal védekeztek, hogy nem tudták, ha letöltenek file-okat bizonyos hálózatokról, az mások számára is elérhetővé válik. Mostantól az „akarattal” helyett elég lesz a „tudatában volt” kategóriát bizonyítani, tehát azt, hogy a felhasználó nem tette meg a szükséges biztonsági lépéseket, tehát hagyta, hogy mások hozzáférjenek az ő számítógépéhez. 

Az Egyesült Királyságban infravörös látcsövekkel szerelték fel a mozik személyzetét, akik így a sötétben is láthatják, hogy készít-e felvételt valaki a nézők közül.