A filmszínház fennállásának 75. évfordulója alkalmából olyan alkotásokat láthat a közönség, mint a Megáll az idő, az Exotica, a Kárbecslő, a Halott ember, a Ponyvaregény vagy a Lány a hídon. Minden filmre 75 forintért lehet majd jegyet váltani.

A Toldiban nemcsak mozizni lehet, hanem egy jót filózni is!
Tibi bácsi, a Toldi-arc

A mozgóképes események mellett lesz koncert, a vizuális efektekkel kiegészített Realistic Crew lép fel, valamint csótányderbi, amelynek futamait a nagyteremben lévő vásznon élvezheti a közönség. A múltidézés jegyében pedig kapható lesz zsíros kenyér és Traubi szóda is.

A Toldi 75 évvel korábban, 1932-ben nyitotta meg kapuit a Vilmos császár útján City mozi néven. A belvárosi banknegyedben létesített filmszínház korábban pénzintézetként működött. Az út neve azóta Bajcsy-Zsilinszky Endrére változott a mozié pedig számos átkeresztelés után Toldira.

Nő+termék-marketing a korai időkből
Miss Hungary 1932
A Szittya, Úttörő, majd City-Toldi néven is üzemelő filmszínházat indulásakor az 1932. évi magyarországi szépségkirálynő-választás győztese igyekezett népszerűsíteni. Néhány rendszerváltással később, az '50-60-as években kísérleti jelleggel 3D-s vetítéseket láthatott a közönség a Toldiban.

A mozi „modernkori történelmé”-hez pedig olyan események fűződnek, mint a Titanic Filmfesztivál, az első hazai kerékpáros futárszolgálat megalakulása vagy az első meleg- és leszbikus fesztivál.

A Toldiban működött a '90-es évek éjszakai életének egyik kiemelkedő fontosságú klubja, a Razzia, amelyet együtt emlegettek az akkori legnépszerűbb, alternatív zenei életnek helyet biztosító Fekete lyukkal, vagy Tilos az Á-val. Valamint nem utolsó sorban 1992-től itt folytathatta működését a Balázs Béla Filmstúdió is.

A filmszínház az Inforg napoknak és Verzió fesztiválnak is helyet biztosít, legutóbb pedig teltházas vetítéseken láthatták a rajongók és az érdeklődők Hayao Miyazaki animéit a Toldi moziban.