szintén mozikba került A már ismert adatok a költségvetésről: filmenként egy játékfilmes költségvetés felével számolnak, 1 perc 1 millió forintba kerül. A feladat 12 darab 26 perces kampányfilm elkészítése, melyekhez az angol licencben szereplő kötelező tételként egy 3 perces trailer (aminek csak 25 %-a lehet az elkészült műből vett részlet), egy 1 perces és két (egymástól eltérő) 30 mp-es spot, valamint egy 7 perces werkfilm is csatolandó. Tehát filmenként 38 perccel számolhatunk. A Nagy Könyv program összköltségvetése 660 millió forint.

A 12 producert a Magyar Televízió választotta ki. Olyanokat kerestek meg és kértek fel a pályázaton való részvételre, akik sikerrel szerepeltek korábban ORTT vagy MMKA pályázaton, van televíziós műsorkészítési tapasztalatuk, gyakorlatuk, vállalták a BBC licencből fakadó komoly - szerződés tárgyát is képező - megkötéseket, és akikkel kapcsolatban nem volt kételyük afelől, hogy az esetleg elnyert összeget maradéktalanul a pályázat tárgyát képező műsorszám elkészítésére fordítják.

Mivel a készítendő filmeknek két főszereplője van: az Arc és a Mű, a producerekhez sorsoltak Arcot (vagy Archoz producert), és a rendezőket bizonyos MTV-s előszűrés és egyeztetés után, az Arcokkal egyetértésben a producerek kérték fel.

500 millió az NKA, 40 millió az NKÖM pénze, ehhez járul némi szponzori bevétel - ez mind a mozgalomra fordítódik. Az MTV 100 millió forintot tervezett a műsorra költeni - ebben nincs benne az irodalmi versenyfilmek költsége. A Műsorszolgáltatási Alaptól érkező 300 millió forint függőben van.

Akárhogyan lesz is, a Nagy Könyvekből készülő kisfilmek előkészítése gőzerővel folyik.