Kapcsolódó anyagok

A nemzetközi filmvilág  június 12-20. között a kelet-kínai metropoliszban, Sanghajban tartja a soron következő A-kategóriás filmversenyt – adta hírül a Magyar Filmunió. A rangos filmfesztiválon láthatja először a nemzetközi közönség Dömötör Tamás Czukor Show című játékfilmjét. A sanghaji filmfesztiválon mindössze 16 mozgókép kelhet versenyre, melyeket 81 országból érkezett közel két és fél ezer nevezésből választották ki a szervezők. A 32 ország film promócióra szakosodott szervezeteit tömörítő European Film Promotion (EFP) a sanghaji filmfesztiválon, amely köztudottan kulcsfontosságú az ázsiai filmpiacot illetően, 12 európai film - köztük a Czukor Show - bemutatkozását támogatja Film Sales Support elnevezésű programja keretében.

 

czukor_show_500



A Cinefest Gaál Franciska-kiállítása Londonban

A tavaly Miskolcon nagy sikert aratott Gaál Franciska-kiállítás megnyitója június 22-én lesz a Magyar Intézetben. Geréb Anna kurátor számos értékes és érdekes fotót, plakátot, emléktárgyat gyűjtött össze a budapesti és berlini színpadok egykori sztárjáról. A színésznő 1938-ban három hollywoodi film főszerepét játszotta el - olyanokkal forgatott együtt, mint Anthony Quinn és a többszörös Oscar-díjas Fredric March, valamint a legendás rendező, C. B. DeMille -, majd, balszerencséjére, a háború előtt visszatért Magyarországra, és félbeszakadt sokatígérő karrierje. Történetét a londoni közönség is megismerheti.

gaal_franciska_500



Kivirágzott a Nemzeti Galéria


Május elején hirdette meg a Visualpower a Paint Up! virtuális épületfestő versenyt, amelyre a Magyar Nemzeti Galéria B épületének homlokzatára készített, annak architektúrájához igazodó három perces, zenei aláfestéssel kombinált képanyaggal nevezhettek a versenyzők – egyénileg és csapatban, profik és amatőrök egyaránt. A versenyben körülbelül hatvanan vettek részt, a beérkezett 32 nevezésből az öttagú zsűri kiválasztotta a 12 döntős alkotást, amelyeket múlt hét szerdán mutattak be. A nagyközönség június 19-én, a Múzeumok Éjszakáján nézheti meg a munkákat valamint Bordos László Zsolt,  Kovács Ivó és Vicsek Viktor erre az alkalomra készített bemutatófilmjét. A nyilvános eseményen derül fény a három dobogós hely nyertesére is – tudatta a Kreatív Online. Képek a bemutatóról.