A Kaméleon Shanghajban és Cannesban

Goda Krisztina legújabb játékfilmje részt vesz a Shanghaji Nemzetközi Filmfesztivál Jin Jue díjért küzdő válogatásában. A Kaméleon a közeljövőben Franciaországban is feltűnik, hiszen a HungariCom bemutatja a cannes-i Film Market-en.  




Spanyol Filmhét a Művészben

Május 14-20-ig régi szokásához híven, a Művész mozi ad otthont a Spanyol Filmhétnek. A Nagykövetség munkatársai igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy a nézők ismét bepillantást nyerhessenek az utóbbi évek spanyol filmtermésébe. A programról bővebb információ itt.


Jelenetfotó a REC című filmből


Hámori Gabi brazil filmjét szerették Rio De Janeiróban

Sao Paulo egyik elegáns bevásárlóközpontjának mozijában, három teremben, teltház előtt mutatták be a szakmának a Budapest című brazil-magyar filmet – adta hírül az Index. A Chico Buarque azonos című regényéből készült alkotás, amelyet május 22-től láthat a brazil nagyközönség, a tervek szerint a nyáron kerül a magyar mozikba. A film egyik főszereplője Hámori Gabi.




Csökken a magyarországi mozik nézőszáma

A KultúrPart értesülései szerint Európában összességében hajszálnyival nőtt tavaly a filmszínházak látogatottsága, Magyarország azonban azok közé az országok közé tartozik, ahol valamelyest csökkent a nézőszám. A héten közzétett adatok szerint 2007-hez képest 0,5 százalékkal emelkedett az eladott jegyek száma: így az Európai Unió 27 országában tavaly összesen 927 millió jegyet értékesítettek. Az utóbbi öt évet feltüntető táblázat évről évre kisebb nézőszámot jelez Magyarországon, 2007-hez viszonyítva 6,9 százalékkal kevesebb jegyet váltottak tavaly a magyar mozikban.