Május 20-án Vietnámban, Hanoiban kerül vetítésre Goda Krisztina Kaméleon című szélhámosfilmje az Európai Filmek Fesztiválján. Az európai filmeket felvonultató eseményt az idei évben már 12. alkalommal rendezik meg az Európai napok keretében. A Hanoiban és Ho Si Min városban zajló vetítéssorozaton 13 európai filmet vetítenek, melyek között megtalálható a magyar részvétellel készült El Greco című alkotás is, amely Görögországot képviseli az eseményen. A Kaméleon fesztivál premierje május 22-én, helyi idő szerint este 8-kor lesz, amit kedden kora este 6-kor egy újabb vetítés követ.

 

kameleon_500

 

A Kolorádó Kid Tokióban

A május 26-án a tokiói National Film Centerben sorra kerülő Európai Uniós Filmfesztivál nyitófilmje a Kolorádó Kid, melyet a rendező jelenlétében vetítenek Tokióban még háromszor és Hiroshimában kétszer. Május 28-án Vágvölgyi B. András és Jerzy Skolimowski tartanak fórumot az európai film helyzetéről.


Nézd meg a Kolorádó Kid előzetesét!


Dokumentumfilm a Cinetrip-partikról az interneten


Június közepétől egy hónapon át csak az interneten lesz elérhető a budapesti gyógyfürdőkben szervezett Cinetrip partisorozatról szóló Fékezett habzás című dokumentumfilm. Az alkotók egy magyar közösségi portálon teszik hozzáférhetővé a produkciót, hogy a dokumentumfilm minél szélesebb közönséghez juthasson el. A későbbiekben a 43 perces film televíziós sugárzásáról is szeretnénk tárgyalni - közölte Papp Kinga Lívia sajtóreferens csütörtökön az MTI-vel. A Fékezett habzás című ismeretterjesztő dokumentumfilm a budapesti Rudas Gyógyfürdőből induló Cinetrip nevű rendezvénysorozat egy évtizedét mutatja be a kilencvenes évek végétől. A dokumentumfilm rendezője Flór Péter, a Publikum Kft. médiavállalkozás ügyvezető igazgatója, az operatőr Kabán Benedek, a zenét Moldován Mo Miklós szerezte. A Fékezett habzás június 16-ától látható a videa.hu portálon.

cinetrip_500



Rekord nevezés a BuSho-n

Lezárult a 2011-es több fronton megújult BuSho nevezés, amelyre 937 film érkezett. Legkésőbb június 30-án eredményt hirdetnek a szervezők, július 30-ig küldhetik majd el akkreditációjukat a versenybe jutott alkotók és újabb egy hónap elteltével augusztus 30-án kezdetét veszi a 7. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál!