a kis tehénA Kistehén tánczenekar frontembereként Kollár-Klemencz elmondta még, hogy a zenekar két éve a kistehenes Szigeten alakult és kétlemezes szerződést kötött, így a második lemez mostanra készült el. „Eddig nem volt koncert, mostantól azonban valóban összeálltunk és fel fogunk lépni. A zenekar 7 tagú, kulturlakodalmas zenét játszunk. Ez a cigányzene, a ska, a reggae, a sramli és mindenféle latin zenék, valamint a stílusok és az eszközök abszurd keverékét jelenti. Érdekes kettőség jellemző a lemezre, mivel az egyszerű, táncolható zenék mellé elcsavart szövegek kerültek.” Kollár-Klemencz énekel és gitározik, ami most nem a fejhangon visítást jelenti (ő kölcsönözte a Kis Tehén orgánumát is), a tagok többek között a 100 tagú cigányzenekar, a Hiperkarma, az egykori Kontroll Csoport valamint az Ági és a fiúk tagjai közül kerültek ki, de még Sena is énekel a lemezen. (A lemez itt meghallgatható.)

Karácsonyra új, kétperces Kis Tehén film is készül, tavasszal, pedig egy 8 perces alkotás, ami önmagában nem kerül majd bemutatásra, mert egy tervezett sorozat pilotja lesz. „Ez egy nagyköltségvetésű vállalkozás, huszonvalahány részt készítenénk el, amihez külföldi pénzt is szeretnénk bevonni. Végül 52 epizódból állna a sorozat, de ehhez az kell, hogy az első részek bemutatása után a nézettség elég nagy legyen ahhoz, hogy a televízió újabb filmeket rendeljen.” Addig is mesekönyv készül, mely a sorozathoz Kollár-Klemencz által készített forgatókönyvek irodalmiasított változatait tartalmazza.

„A könyvet az összes olyan gyereknek és felnőttnek szánom, aki ha meglát nem apát mond, hanem lapát.” mondta el a szerző. A mesekönyvet Igor Lazin illusztrálja és Hazai Attila szerkeszti. „Szeretnénk, ha úgy jönne ki a film, hogy a könyv már a polcon van. A Miskolci Nemzeti Színház felkérésére, pedig elkészítjük a Kis Tehén színházi verzióját, de ezzel kapcsolatban még nem nagyon tudok konkrétumokról beszélni.”

Közben elkészült a Myfilm 2-perces filmsorozatának két legújabb darabja, a Csigaember és a Mali-Pera, melyek lehet, hogy még az idén moziba kerülnek.