Az Oscar-díjas Nemes Jeles László Napszállta című új filmjében nagyrészt azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette. Operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője - az azóta elhunyt kiváló szakember - Melis László, sound designere Zányi Tamás, casting directora Zabezsinszkij Éva, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi. A rendező a forgatókönyvet együtt jegyzi Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel, utóbbi egyben a film vágója is.

Főszereplői Jakab Juli (Leiter Írisz) és a román Vlad Ivanov (Brill Oszkár). A közel száz fős szereplőgárda nemzetközi összetételű, a magyarok mellett román, lengyel és német színészek is játszanak a filmben. A film a Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában, a francia Playtime-mal koprodukcióban készült, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével.

Fotó: Mozinet

A Napszállta világpremierje kirobbanó siker volt a velencei filmfesztivál versenyprogramjában a hét elején, az észak-amerikai premier szombaton lesz a torontói filmfesztiválon. Nemes Jeles László új filmjét már a világpremier előtt közel 70 ország filmforgalmazója vásárolta meg világszerte. Amerikában és Ausztráliában a Sony Pictures Classics forgalmazó fogja bemutatni, aki évről-évre élvonalbeli játékosa az Oscar és Golden Globe díjakért folyó versenynek.

A magyarországi közönség Nemes Jeles László filmjét először a 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja szeptember 15-én, majd szeptember 27-től lesz látható országszerte a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Forrás: Filmalap

75.Velencei Filmfesztivál: Elképesztően erős mezőnyben indult a Napszállta

Nemes Jeles László Napszálltája a 75.Velencei Filmfesztiválon debütált. A fesztivál versenyfilmes felhozala talán még sosem volt ilyen izgalmas, mint az idén - többek között a Suspiria vizuálisan lenyűgöző újrázása és a Coen új fivérek filmje is ott van a jelöltek között. Bemutatjuk a riválisokat!