The Amityville HorrorNem ez az első alkalom, hogy az Universal, amely Hitchcock otthonának számított annak rendezői és produceri karrierjének kései szakaszában, újraforgatja a Mester valamelyik filmjét. 1998-ban Gus Van Sant másolta le képről képre a Psychót a stúdió megbízásából.

Még ugyanebben az évben a Warner Bros és a Koppelson Entertainment kihozta a Tökéletes gyilkosságot, amelyet a suspense királyának Gyilkosság telefonhívásra című filmje ihletett. A Hitchcock-filmek jelentőségét mutatja, hogy a Warner további klasszikus thrillert készítette el, az Idegenek a vonaton új verzióját.

A Platinum, amely részben Bay cég, nem tart magának a műfajnak az újrafogalmazásától sem. Emellett a legutóbbi produkciójuk, a The Amityville Horror anyagilag is képes volt teljesíteni, két hétvége után több mint 43 millió dollárt hozott az USA-ban. Szintén Bayék készítették az 1974-es Texasi láncfűrészes gyilkosság remake-jét, legutóbb pedig a The Hitcher (A stoppos) című horror újraforgatásának láttak hozzá, amely várhatóan 2007-re készül el.