A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) főszereplője, Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel.



A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) az első magyar tinithriller, egy online zaklatásba forduló szerelem, pattanásig feszült története. A hazai mozibemutatója szeptember 13-án lesz, a film soundtrackje itt hallgatható meg, és immáron angol címet is kapott: I Hope You'll Die Next Time :)

Schwechtje az Aki bújt, aki nem című rövidfilmjével tavasszal versenyzett a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, előtte pedig az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában működött közre rendezőként, valamint számos kisfilmet jegyzett.

Schwechtje Mihály (fotó: Czirják Pál)


A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült, koproducerek Osvárt Andrea, Petrányi Viktória, Galambos Zoltán és Jancsó Dávid, forgalmazója a Vertigo Média.

A montreali a világ tizenöt legfontosabb versenyfesztiválja közé tartozik, ahová az elmúlt években több  magyar film is meghívást kapott. Tavaly ott tartották a Hetedik alabárdos világpremierét, 2015-ben pedig a kanadai városban vetítették le először a Félvilág-ot.