Mint közleményükben írják, amíg sikerül a moziban lévő eszközeik (széksorok, vetítőgépek) segítségével az Örökmozgót más helyszínen újranyitniuk, addig szeptembertől heti öt alkalommal ingyenesen vetítenek magyar filmalkotásokat a MaNDA nagyvetítőjében. Ősztől online mozit is nyitnak Mandatéka néven.

A közleményben felidézik, hogy a Budapest Film Zrt. igazgatósága a mozi működtetésére beérkezett ajánlatok közül pénteki ülésén a Vertigo Média Kft. ajánlatát találta a legjobbnak. Mint írják, a MaNDA végső ajánlata havi 200 ezer forint plusz áfa bérleti díj, 109 ezer forint közös költség és 50 ezer forint ingatlanadó, azaz összesen havi bruttó 413 ezer forint volt kizárólag a mozi (a gépház, az előtér és a vetítőterem) bérletére, míg a vendéglátásra alkalmas területet átadták volna a Budapest Filmnek. "Mindezek után természetesen kérjük a nyertes ajánlat nyilvánosságra hozatalát" - fogalmaznak.

A MaNDA hétfőn adta át az Örökmozgónak otthont adó ingatlant a tulajdonosnak, miután - a bérleti díj körüli viták miatt - nem sikerült megállapodnia a Budapest Filmmel a július 31-én lejárt bérleti szerződés megújításáról.

 

(Forrás: MTI)