"Van egy ország, ami a nemzetközi boldogságkutatások szerint a világ egyik legszomorúbb országa. Emiatt aztán a kormánya is szomorú, de feltűnik a horizonton egy csodafegyver, a Remény. Na de, ha azt is elveszítjük, mi marad?  Nagyvonalakban erről szól a kisfilm, de reményeim szerint ez csak a felszín. Számomra titkon a Minimál és az Expedíció című rövidfilmünkkel együtt alkot trilógiát.” - nyilatkozta nekünk a rendező még ősszel.

A rákospalotai Csokonai Művelődési Központ idén ötödik alkalommal hirdette meg forgatókönyvíró pályázatát. A szervezők idén azokat az alkotókat hívták meg, akik az elmúlt négy évben már nyújtottak be hozzájuk forgatókönyvet, vagy a Röfi - Rákospalotai Rövidfilm Szemlén már vetítették filmjeiket. A győztes három alkotás között volt Szirmai Márton Remény című filmje is.

A Remény operatőre Pálos György, zenéjét Pirisi László szerezte, a főbb szerepekben Bezerédi Zoltán, Gyabronka József, Friedenthal Zoltán és Vasvári Emese látható.

A kisfilm tegnap lett publikus és egészen az év végéig ingyenesen megtekinthető a neten. Ha még több mindent szeretnél megtudni az alkotásról, esetleg követnéd az utóéletét, akkor kattints a Remény oldalára!