Idén egyszer már vitorláztunk Sas Tamással Balatonalmádiban, a Szinglik éjszakájában négy nő izgalmas-vicces kalandjait követhetjük majd. Szilvásváradon jártunk az új Sas-film forgatásán.



Mészáros Márta
rendezővel Utolsó jelentés Annáról című, Kéthly Anna szimbolikus alakját megörökítő új filmje kapcsán beszélgettünk a nyomasztó hetvenes évekről és az emigráció drámájáról, elvhűségről és a puha diktatúra természetéről.
Kritikusunk ezt jelentette a filmről.

A délszláv háború Bosznia-Hercegovina filmiparát is szétverte. A filmipar újjáépítése lassú folyamat: nincs filmtörvény, kevés a pénz, a belső piac kicsi, nincsenek korszerű mozik. Interjú Elma Tataragić-csal, a Szarajevói Filmfesztivál játék és rövidfilmes kurátorával.

A tavalyi osztrák Oscar-jelölt a Revanche ma, azaz október 16-án, pénteken itthon is látható lesz az Örökmozgóban. Götz Spielmann rendezővel beszélgettünk.

Aradon szeptember 26. és október 4. közt rendezték meg az első Román Nemzetközi Filmfesztivált (ROIFF). A mind témaválasztásában, mind helyszíneiben egyedi fesztiválon a grúz, kazah, örmény, török, bolgár, orosz, azerbajdzsáni és bosnyák filmtermés legjavát láthattuk.



A Laokoon Film vezetőjét, Sipos Gábort választotta a legrangosabb európai produceri szövetség, az ACE 16 új tagja közé. A producer Bogdán Árpád A halottlátó című filmtervét fejlesztheti a fél éves program során.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma ismét Novák Emilt nevezte ki a Filmszemle Tanács elnökének.

A Szalontüdő Svájcból hozott közönségdíjat, A süllyedő falu Berlinben versenyez, érkezik a legújabb Csupó film, a Gubera „shortfilmlivemusic” eseményen vesz részt.