A Second Run munkatársai Facebook posztjukban hivatalosan bejelentették, hogy Fehér György Szürkület című filmjét is kiadják Blu-rayen. Arról is írtak, hogy ők maguk is meglepetten tapasztalták, mennyire izgatott a közönségük a kiadás miatt és milyen szenvedélyesen szeretik a filmet. 

A Szürkület Friedrich Dürrenmatt Egy fényes nappal történt című filmnovellájának feldolgozása, és metsző élességgel ragadja meg az eredeti mű hangulatát. Egy faluban egymás után több, hasonlóan elkövetett gyerekgyilkosság történik. Két nyomozó érkezik a helyszínre, hogy az ügy végére járjanak, de a kibogozhatatlan ügy egyre nyomasztóbb fordulatokat vesz. Fehér filmjét felejthetetlenné teszik kísérteties képei, lidérces zenéje, lassú tempója és a lenyűgöző színészi alakítások: Haumann Péter, Derzsi János, Pogány Judit játsszák a főbb szerepeket, Lénárt István pedig egy emlékezetes epizódban tűnik fel.

A film bemutatójának 30. évfordulóján írt cikkünkben mi is megemlítettük, milyen nagy rajongótábora van Fehér György filmjének: „Szürkület nem csak Fliegauf egyik kedvenc filmje, a magyar és a nemzetközi színtéren is töretlen iránta az érdeklődés. 2008-ban például petíció indult a DVD kiadásáért, emellett hazai és külföldi filmklubokban is gyakran vetítik. Ennek ellenére a film elkészülése óta eltelt harminc évben sokan csak az interneten keringő, rettenetes minőségű változatot ismerik – a magyar filmkiadás egyik fájó hiányossága, hogy jelenleg legálisan nem lehet hozzáférni a Szürkülethez. Bízzunk benne, hogy hamarosan együtt, egy moziban ülve ünnepelhetjük a film évfordulóját.”  

A Blu-ray kiadás a Magyar Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum új, 4K felbontású restaurálásából készült, Gurbán Miklós operatőr felügyeletével és jóváhagyásával, és tartozik hozzá egy füzet is, amelyben Stanley Schtinter filmrendező és kurátor új, átfogó esszéjét olvashatjuk.

A blu-ray áprilisban érkezik, de az előrendelés már most elindult a Second Run webáruházában.

A Second Run, a Criterion Collectionhoz vagy a Cohen Film Collectionhoz hasonlóan, gondosan szelektált gyűjtemény, amely különös figyelmet szentel a kelet-európai filmművészetnek, a széleskörű magyar felhozatal mellett bőséges a cseh és lengyel kínálatuk is. Céljuk, hogy olyan filmeket forgalmazzanak, amelyek korábban nem voltak láthatóak angol felirattal. 

A Second Run legutóbbi magyar kiadása Makk Károly Szerelem című filmjéhez készült.