A történet címszereplői, a Kuflik különös, de kedves lények, akik se nem kiflik, de nem is kukacok. Scherer Péter hangján hét habókos kufli (névszerint: Zödön, Pofánka, Valér, Hilda, Fityirc, Bélabá és Hilda) kell életre, akiknek mindegyike eltérő személyiséggel és vágyakkal bír, de egyaránt szerethető, színes karakterek. Domboldalba vájt otthonuk az Elhagyatott Réten található, amelyet hosszas hazakeresés után leltek meg. Új lakóhelyükön vicces és abszurd kalandokba keverednek, amelyek a gyermekek életének konfliktushelyzeteire is rímelnek.

A sorozattal a készítők elsősorban az 5-9 éves korosztályt célozzák, de az abszurd humorban dúskáló epizódok (ahogy az idei KAFF-on bemutatott Sose együnk gombát reggelire c. epizód kapcsán mi magunk is tapasztaltuk) idősebb nézők számára is szórakozást kínálnak. A Kuflik nemmindennapi kalandjait az m2-n (legközelebb július 22–23. és 29–30., szombat–vasárnap, 8.05, 8.10) és a KEDD stúdió Youtube csatornáján is nyomon követhetjük. 

1.rész: Egy kupac az elhagyatott réten - Honfoglalás Kufli módra. Sok viszontagság után a hét Kufli régóta áhított otthonra lel az Elhagyatott Réten. 

2.rész: Sose együnk gombát reggelire - A Kufliknál nincs otthon semmi reggelire, ezért Pofánka gombászni indul. Varázsgombákat talál, de hiába figyelmeztetik, mégis megkóstolja őket. Az eredmény pedig igazán meglepő!

Borítókép forrása: Magyar Média Mecanatúra