Kapcsolódó anyagok

Ennek ellenére, mostani tapasztalatai alapján valószínűnek tartja, hogy rövidíteni fogja filmjét, reményei szerint ebben az ESoDoc képzésen résztvevő alkotók és tanárok segítséget nyújtanak majd neki. Elsősorban a magyarországi televíziós show-kon forgatott részek eshetnek áldozatul egy későbbi újravágásnak. Papp Bojána indoklása szerint „Azok a részletek talán egy kicsit hosszabbak ahhoz képest, amennyit a nyugati közönség előtt érdemes bemutatni, de én így, a jelenlegi formájában is szeretem a filmem.”

Az idén hetedszer kerül megrendezésre az Astra Filmfesztivál október 25. és 30. között Nagyszebenben, John Marsall világhírű néprajzkutató emlékének tiszteletére. A kétévente jelentkező antropológiai filmmustrára a legtöbben a környező országokból, Magyarországról, Lengyelországból, Jugoszláviából, Bulgáriából, Moldáviából érkeznek, továbbá részt vesznek még német olasz, francia, olasz alkotók munkái, illetve az idei mezőnyben dél-amerikai, indiai és kínai dokuk is indulnak.

Korábban, 2002-ben az Astra fesztiválon két magyar filmes munkái is részt vettek, Füredi Zoltán Északföld, és Moldoványi Ferenc Koszovó gyermekei 2000 című alkotások.

Papp Bojána legújabb filmterve egy, az 50-es nők életét bemutató dokumentumfilm, melyen keresztül az elmúlt 30-40 év történelméről is képet kaphatunk majd. „Vannak már elképzeléseim, hogy kik lesznek a filmben, de tartani fogok még egy szereplőválogatást is, hogy érdekes élettörténeteket találjak.”