Arany angyal a Vacsoráért

Karchi Perlmann Vacsora című mozgóképe újabb nemzetközi elismerésben részesült: a magyar-amerikai koprodukcióban készült alkotás nyerte a legjobb rövidfilmet illető Arany Angyal díjat a toruni Tofifesten, Lengyelország közkedvelt nemzetközi filmszemléjén – tudatta a Magyar Filmunió. A tanyasi groteszk nemrég Brooklynban és Palm Springsben nyert rangos külföldi filmdíjakat. A toruni Tofifest díjaiért 19 országból érkezett 33 film kelt versenyre.




Simonyi Balázs filmje nyert Olaszországban

Az olaszországi Triesztben is magyar sikerrel zárult a jubiláló nemzetközi filmünnep. A Magyar Filmunió értesülései szerint július 4-én véget ért 10. alkalommal megrendezett Maremetraggio fesztiválon Simonyi Balázs Tour című rendezése kapta a legjobb közép-európai filmet illető CEI-díjat. Az elismerést, melyért 15 ország mozgóképei versengtek, a fiatal magyar filmrendező személyesen vette át Triesztben.




A világ nagy… taiwan-i díjat hozott

Az Inforg Stúdió koprodukciójában készült, Stephan Komandarev által rendezett bolgár-német-szlovák-magyar A világ nagy, és megváltás a sarkon túl ólálkodik Taiwanban elnyerte a Taipei International Film Festival közönség díját. A Gryllus Dorka szereplésével készült alkotás többek között részt vett a Sofia-ban, a Moszkvában, a Karovy Vary-ban, a Sarajevo-ban, a Montrealban, a Zurichben, a Rotterdamban, és a Haifan megrendezett filmfesztiválon, továbbá a Cottbus Film Festival, Tallinn INternational Film Festival, Trieste INternational Film Festival programjában.




A Bahrtalo! Horvátországban

A holnap induló Supetar Super International Film Festival nyitó filmje a Bahrtalo! Jószerencsét! című film, amelyet a rendező, Lakatos Róbert kísér el a horvátországi Brac szigetre, a fesztivál helyszínére. Az Inforg Stúdióban készült alkotásról képregény is megtekinthető itt.