Animáció, dokumentumfilm és rövidfilm kategóriában a Robert Bosch Alapítvány minden évben jelentős pénzösszeggel járó koprodukciós fődíjat adományoz, melyre német és kelet-európai alkotókból álló csapatok jelentkezhettek. Idén, animációs kategóriában, a német-magyar színekben versenyző The Wild Boar (A vaddisznó) filmterve nyerte el a Bosch díját (rendező-forgatókönyvíró: Szederkényi Bella, producer: Lissi Muschol). A győztesek nevét a wiesbadeni goEast filmfesztiválon jelentették be.

Az alkotók a produkció blogján jelentették be a hírt, hozzátéve, hogy már eddig is rengeteg energiát fektettek az alkotásba, hosszú utat tettek meg eddig - ez azonban még mindig csak a kezdet. Szederkényi Bella még a Bosch berlini fordulója előtt mesélt a filmhunak terveiről, és már akkor azt mondta, hogy Wiesbadennel kapcsolatban a legjobbakban reménykedik.

Az animáción kívül kihirdették a másik két kategória győztesét is. Így a rövidfilmes tervek versenyében a német-bolgár koprodukcióban készülő Zeus' Volkswagen, a dokumentumfilmeknél pedig a román-német The Wellness Process nyerte el a Bosch díját.

Bővebb információ a nyertesekről ITT található.