Simon Edit producer vezetésével a PS Produkció két éve dolgozik azon, hogy a Bécsben, Stuttgartban, Hamburgban, Varsóban és Berlinben bemutatott grandiózus előadást nálunk is színpadra állítsa. Az európai mintához hasonlóan, a produkció itthon is bővül hazai résztvevőkkel. Roman Polanski vezetőrendező, Cornelius Baltus rendező, Dennis Callahan koreográfus, Jim Steinman zeneszerző, Michael Kunze szövegíró, Gabor Rivo magyar származású, de Bécsben dolgozó zenei vezető mellett Simon Edit producer, Kentaur díszlet-és jelmeztervező, Miklós Tibor műfordító, szövegíró, és Póka Balázs művészeti vezető alkotja a magyar kreatív team magját.

Színpadra készülő csetlő-botló vámpírvadász
A 19. században játszódó történet a vadregényes Erdély tájain csetlő-botló két vámpírvadász, Abronsius professzor és fiatal segédje, Alfréd kalandját követi nyomon. Az átfagyott vándorok Chagal fokhagymával teleaggatott fogadójában keresnek menedéket. A környék lakói ugyan tagadják a vámpírok jelenlétét, ám mégis megszállottként ragaszkodnak az ellenszerhez. A szentimentális Alfréd és a fogadós lánya egymásba szeretnek, ám a közeli kastélyban lakó vámpírgróf, Krolock szintén felfigyel Sarah-ra. Meghívja a lányt minden évben megrendezett különös estélyére, amellyel felkelti a naiv teremtés kíváncsiságát. Sarah meggondolatlansága még sok bonyodalmat okoz, amelyekkel a falu lakóin kívül a két mulatságos vámpírvadásznak is szembe kell néznie.

Az eredetileg 1967-ben készült horrorfilm színpadi adaptációja egész Európában nagy sikert aratott, a magyar szervezők itthon is hasonló fogadtatásra számítanak. A igen látványos, táncjeletekben bővelkedő előadás próbái már elkezdődtek, a 600 jelentkezőből kiválasztott szereplők három szereposztásban lesznek láthatóak. Kentaur díszlete az eddigi előadások látványvilágától eltérő, amelyet Roman Polanski igen izgalmasnak, különlegesnek és ötlettel telinek talált.

Bemutató: 2007. június 30. Előadások: 2007. június 30-tól szeptember 2-ig, illetve december 31-től 2008. január 13-ig, hétfő   kivételével minden este 19 órától.

További információ: http://www.vampirokbalja.com