A Zenit megy a Cartoon d'Or-ra

A 2009-es KAFF-on az európai filmipart támogató szervezettel, a Cartoon-nal történő megállapodás értelmében a múlt hétvégi díjkiosztón a zsűri által legjobb rövidfilmnek választott animációs film, M Tóth Éva Zenitje automatikusan bekerül az európai animációs összdíjra, a Cartoon d'Or-ra nominált filmek közé.

 

Nézz bele a Zenitbe!



Megnyílt az első magyar filmes élménypark a Korda Stúdióban

Ünnepélyesen megnyitották az első magyar filmes élményparkot kedden az etyeki Korda Stúdió területén több száz meghívott vendég jelenlétében – tudatta az MTI. A Korda Látogatóközpontot július elsejétől veheti birtokba a közönség. A nagyközönség előtt július 1-jén megnyíló Korda Látogatóközpont 1400 négyzetméteres kiállítócsarnokból, 8000 négyzetméteren elterülő középkori díszletvárosból és étteremből áll. A kiállítócsarnokban a látogatók a Túrkeve melletti Pusztatúrpásztóról származó világhírű Korda fivérek, Korda Sándor, Korda Zoltán és Korda Vince életútjának főbb állomásait ismerhetik meg. A csarnok másik részében a mozgókép története elevenedik meg a kiállított muzeális tárgyakon keresztül, valamint a filmkészítés folyamatába is bepillantást nyernek a vendégek. A látogatóközpont megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges a Korda Látogatóközpont honlapján, amely további részletekkel is szolgál.

korda_500


Ideiglenesen bezár a szegedi Belvárosi mozi

Mintegy százötvenen tiltakoztak hétfő este a szegedi Belvárosi mozi előtt amiatt, hogy keddtől határozatlan időre bezárják a háromtermes filmszínháznak és a Grand Café művészmozinak helyet adó épületet - adta hírül az MTI. A mozit működtető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. vezetője, Sódar István hétfőn délután jelentette be, hogy a műemlék jellegű épület berendezései akut tűzveszélyesek, s amíg ezeket a hibákat nem sikerül kijavítani, a tűzoltóság határozata értelmében az ingatlant be kell zárni. A mozinak a demonstráción részt vevő dolgozói - akik közül többeknek is már három évtizede Magyarország második legnagyobb filmpalotája a munkahelye - megismételték korábbi felajánlásukat: végkielégítésüket, amely összességében meghaladja a 10 millió forintot felajánlják a rekonstrukció költségeire.