színészekről, mint Charlie Chaplin, vagy politikusokról, mint Winston Churchill.

 

korda3_500


A létesítmény legnagyobb részét az interaktív kiállítás foglalja el, amellyel a stúdió célja, hogy végigvezesse az érdeklődőket a filmkészítés szakaszain. Helyet kap többek között az úgynevezett art department, feltárul a díszlettervek, makettek, jelmezek világa. Az interaktív kiállításon animációs sarkot és zörejszobát is berendeznek, de az optikai trükkök világába is elkalauzolják a vendégeket - jegyezte meg Sebestyén Katalin.

Várhatóan ősztől a filmforgatást is kipróbálhatják a látogatók, a filmpark teljesen felszerelt forgatási helyszínt rendez be.

korda2_500


A központ önálló épületet kap a 35 hektárt elfoglaló stúdió - egykori rakétabázis - területén, ahol a látogatókat filmes relikviákkal felszerelt ajándékbolt is várja majd.

A filmpark látogatóközpontját étterem egészíti ki, ennek különlegessége, hogy a stábok is itt fogyaszthatnak majd. A vendégek a stúdió két szabadtéri díszletét is felkereshetik, az egyik a középkorba, a másik a modern New Yorkba kalauzolja az érdeklődőket. A séta során elhaladnak a világ vélhetően legnagyobb műterme mellett is: a szerkezet akkora - hatezer négyezetméteres -, hogy még a Titanic vagy egy Boeing is elférne benne.

korda1_500


A központ európai uniós támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg 1,2 milliárd forintból, a beruházást 595 millió forinttal segíti az Új Magyarország Fejlesztési Terv. A látogatókat képzett animátorok vezetik végig a helyszínen, a túrákra előzetes foglalás szükséges a Korda Filmpark honlapján keresztül. Egyéni és csoportos látogatásra egyaránt lehetőség nyílik, az első évben 50 ezer vendégre számítanak. A létesítmény más célú használatának lehetősége is megvan, csapatépítést és rendezvényeket is szervezhetnek az érdeklődőknek - mondta Sebestyén Katalin.

A Korda Stúdió idén teljes kihasználtsággal működik, kapacitásait már márciusban lekötötték, áprilisban megkezdték a jövő évi értékesítéseket is - tájékoztatta korábban az MTI-t a stúdió. Visszatérnek Etyekre a Jeremy Irons nevével fémjelzett Borgiák, és egy másik sorozat, a Ken Follett Katedrális című művének folytatásából készülő produkció is.