A Cinego az egyetlen artfilmekre specializálódott online videótéka Magyarországon. A kínálatban megtalálhatók a legnagyobb fesztiválok – többek között Cannes, Velence, Berlin, Toronto, Karlovy Vary – sikerei éppúgy, mint az elmúlt évek legjelentősebb hazai alkotásai. A nyár óta üzemelő Cinego ezzel hatalmas űrt tölt be a legális online filmnéző oldalak piacán: mivel elsősorban az artmozik közönségét szólítja meg, így filmválasztéka nagymértékben eltér más szolgáltatásokétól.

 A Cinego jelenleg az egyedüli felület, ahol látható Horvát Lili Oscar-nevezett filmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, de a folyamatosan bővülő kínálatba nemrég olyan alkotások kerültek ki, mint az Oscar-jelölt Corpus Christi vagy a mozikban a bezárás előtt vetített Medvevilág SzicíliábanAz első áruló és Palm Springs. A filmkínálat az elmúlt hónapokban klasszikusokkal is kiegészült, így olyan rendezőóriások legnagyobbjai is hozzáférhetők immár, mint Werner HerzogJohn Cassavetes és Luis Buñuel.

 A Cinego havi előfizetési díja 1.500 Ft, amivel a legtöbb film lejátszható. Ez megvásárolható ajándékkupon formájában is, akár egész évre szóló, kedvezményes 15.000 Ft-os áron, így karácsonyra is ajándékozható. Az egyes filmek kölcsönzésére lehetőség van előfizetéstől függetlenül is, 30 napos időintervallumra 650 Ft-tól, illetve letöltésre 1.300 Ft-tól. Utóbbi két lehetőség exkluzív, az előfizetéses konstrukcióban még nem szereplő alkotásokat is kínál.

Forrás: Cinego / Borítókép: Jim Jarmusch - Paterson