Fonyó Gergely musical vígjátéka, a Made in Hungária az idei évben is folytatja nemzetközi fesztiválkörútját. Ezen a héten két rangos amerikai fesztivál programjában vendégszerepel a musical Minneapolisban és Washingtonban. Az árpilis 15.-30. között zajló Minneapolis Film Fesztivált idén rendezik meg 28. alkalommal, ahol a fesztivál két hete alatt 60 különböző ország által delegált 145 alkotás kerül majd vetítővászonra. A Washington DC Film Fesztivál is hasonló múltra tekint vissza, ugyanis idén 24. alkalommal kerül megrendezésre április 15.-25. között. Az Amerikai Egyesült Államok fővárosában zajló fesztiválra több mint 80 filmalkotás kapott meghívást a világ minden részéről. A Made in Hungária legutóbb Spanyolországban a Granadai Filmfesztiválon nyerte el a Közönségdíjat.

 

madeinhungaria_500
Jampecok


Elmarad idén a Francia Filmnapok

Idén elmarad a múlt évben tizenharmadik alkalommal megrendezett Francia Filmnapok. Ám Budapest mégsem marad francia alkotás nélkül, a Vigyázat ehető! - A francia bio-forradalom című film rendezőjével együtt az Unifrance képviseletében Joël Chapron is Budapestre látogat ápr 21-22-én, aki arról szeretne beszámolni, hogy az Unifrance a jövőben hogyan kívánja támogatni a francia filmek hazai promócióját.

jean_paul_jaud_500
Jean-Paul Jaud, a film rendezője



Mozikban az Átok

Az idei Filmszemlén TV-film kategóriában fődíjat nyert Átok most nagyjátékfilmként kerül mozikba április végén. Mátyássy Áron alkotása egy balatonfüredi családi nyaralóban zajlik, ahová a rég nem látott, Brüsszelben dolgozó jogásznő, Eszter tér haza apja temetésére. Testvére, Marci, a nyers modorú budapesti testnevelő tanár és nyári hobbiborász nehéz szívvel fogadja világlátott testvérét. Apjuk halála után azonban - a családi egység érdekében - kénytelenek összefogni.

atok_500
Átok

Francois Villon balladái a FilmesHázban

A FilmesHázban kiállítást rendeznek Bánki László rendező, dramaturg emlékére. A szervezők Francois Villon balladáit mutatják be Faludy György átköltésében, Szász Endre képeivel. A kiállítás telefonos bejelentkezés után tekinthető meg.