Conan, a blockbusterA készülő animáció igyekszik újjáéleszteni a Conan-franchise-t, amelynek legkomolyabb része egy újabb egészestés mozi, amelyet a Warner Bros Pictures tervez megvalósítani 2006-ban.

A 2D és 3D-s technikával készülő Conan megvalósításához 4.5 millió dollárral látnak hozzá a Swordplay Entertainment’s-nél. A film a legendás kimmériai harcos kalandjait kitaláló Robert E. Howard történetéből készül, és a New Line Home Entertainment a következő év nyarán szeretné a Vörös karmok-at bemutatni.

„Az első egészestés animációs Conan-mozi fontos szerepet játszik abban a tekintetben, hogy a történet új közönség érdeklődését is felkeltse.” – mondta a filmes jogokat birtokló Paradox Entertainment szerzői jogokkal és kreatív ügyekkel foglalkozó vezetője.

Howard történetei az ausztriai származású, jelenlegi kaliforniai kormányzónak sikert hozott. Arnold Schwarzenegger befejezvén bodybilderi pályafutását az 1982-ben készült Conan, a barbárral és az 1984-es Conan, a pusztító-val talált testhezálló szerepet, és tett komoly lépést filmes karrierjének építésekor.