A zsűribe pontosan kétszer annyi néző kap meghívást, ahány szakmai szervezet – tehát ahány filmes szakember – képviselteti magát. Így az SMS-ben jelentkezett nézők száma mindig kétszer annyi, mint a szakmai szervezetek által delegáltak száma.

A nyertes film producerei és/vagy rendezője megegyezés szerint az általuk létrehozandó új, magyarországi gyártású játékfilm megvalósításához 50.000.000,-Ft támogatást kapnak az RTL Klubtól. Nem beszélve az Aranycsirke szoborról!

Az Aranycsirke átadását megelőzően a zsűri tagjai a 20-as listán szereplő filmek producerei által megjelölt főszereplők közül titkosan és anonim módon, a díjátadót megelőzően jelölnek egy főszereplőt, akit az elmúlt nyolc év legjobb filmes főszereplőjének tartanak.

A zsűritagok által megjelölt főszereplők rangsorának első öt helyezettjét nyilvánosságra hozza az RTL Klub a díjátadás előtt, és a nézők a díjátadást megelőzően, valamint a díjátadás sugárzása alatt SMS szavazással dönthetik el, hogy az öt főszereplő közül ki kapja a díjat, és a vele járó szponzor által felajánlott ajándékot.