Laurence Olivier HamletkéntSok oka van annak, hogy Rank nagyra törő álma a brit filmipar ígéretes jövőjéről nem valósult meg. Akkoriban az USA mozipiaca nem volt nyitott a brit filmekre, sőt, a szigetországi közönség is inkább az újvilágból érkező produkciókat látogatta szívesebben, mint a hazai gyártásúakat. Sok kritika érte Rankot ezért is, mert arra vágyott, hogy nagyköltségvetésű szuperprodukciókat alkosson olcsóbb, de nyereséges mozik helyett.

A brit Howard Hughes filmes vállalkozásai félévszázados működés után kivonultak az iparágból, ami véglegesen csak nemrég, néhány hónapja fejeződött be. Az 1940-es évek felvirágzását sok, viszonylag gyenge produkció követte az ötvenes években, amelyek összekapcsolódtak az arany gonggal, mint például a Doctor in the House, a Genevieve vagy John Mills háborús filmjei.

A 70. évforduló alkalmából a Brief Encounter, The 39 Steps, The Red Shoes és A Matter of Life and Death című filmeket gyűjtötték díszdobozba, amelyet hétfőtől lehet megvásárolni az Egyesült Királyságban.