Az Aglaja mindhárom kategóriában, amelyben jelölést kapott, elnyerte az Arany Nimfát, így a legjobb tévéfilmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb női főszereplőnek (Ónodi Eszter) járó díjat, emellett megkapta a Monacói Vöröskereszt különdíját is - olvasható a filmet a fesztiválra koprodukciós partnerként benevező RTL Klub honlapján.

A tévécsatorna közleménye szerint a három Arany Nimfa-díjjal minden idők egyik legnagyobb televíziós sikerét érte el az Aglaja. A filmet tavaly októberben mutatták be a magyar mozik, azóta számos nemzetközi filmszemlére hívták meg.



Nézd meg az Aglaja előzetesét!

Az Aglaja egy anya és lánya különös viszonyáról szól, az őket körülvevő, ideológiákkal, szegénységgel és kétségekkel átitatott világban. A mama, Sabrina egyedülálló mutatványa, hogy a hajánál lógva égő fáklyákkal zsonglőrködik. Az édesanyát féltő gyermeki rettegés által megtépázott jelent és jövőt Deák Krisztina különleges hangulatú képekkel, a rá jellemző egyedi látásmóddal ábrázolja - hangsúlyozza a közlemény.

A rendezőnő korábban a Jadviga párnájáért már hazavihetett egy Arany Nimfát Monte-Carlóból - emlékeztet az RTL Klub.

onthespot 500
On the spot: Cseke Eszter és S. Takács András Monte-Carloban

Az idei fesztiválon a dokumentumfilmes kategória díját az M1-en látható On the Spot gázai filmje nyerte el. Cseke Eszter és S. Takács András műsora a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megrendelésére készült az On The Spot: Harcosok című szériában.

Monte Carlóban több mint 30 éve nem kapott Arany Nimfát magyar riportfilm - hangsúlyozta közleményében az MTVA.