Scorsese a milliárdos Howard Hughes-t alakító Leonardo DiCaprio-val jelent meg a díjátadó ünnepségen. Az Aviátorban a Katharine Hepburn-t játszó Cate Blanchett lett a legjobb női mellékszereplő, DiCaprio viszont díj nélkül távozott, miután a Golden Globe ítészeihez hasonlóan a briteknek is Jamie Foxx játéka tetszett a legjobban. 

A brit filmgyártás szintén ünnepelhetett: az alacsony költségvetésű Vera Drake a rendezői mellett a színésznői díjat is besöpörte a címszereplő Imelda Staunton-nak köszönhetően.

A legjobb férfi epizódszereplő Clive Owen lett, aki a Közelebb (Closer) című filmben nyújtott vibrálóan intenzív alakítást, amely már egy Golden Globe-ot és egy Oscar-jelölést is hozott a számára.

A Bafta 2001 óta februárban kerül kiosztásra, a Golden Globe és az Oscar közötti időszakban. Korábban a díjakat áprilisban ítélték oda. Így persze nagyobb figyelem terelődik rá, hiszen közvetlenül a moziszezon csúcspontja előtt szerepel az éves programban. 

Mivel azonban nem feltétlenül a legnagyobb költségvetésű filmeket részesíti előnyben, az Oscar-díjak előrejelzéséhez sem bizonyul a legbiztosabb mércének. Tavaly A Király visszatér 5 díjat kapott a Baftán, míg a színészi elismeréseket az Elveszett jelentés főszereplői (Bill Murray és Scarlett Johansson) gyűjtötték be.